Musea in Marokko: Het Forbes Museum

Het Forbes Museum in Tanger is de nalatenschap van de Amerikaanse miljardair en uitgever van het Forbes tijdschrift Malcom Forbes!

Locatie en historische waarde

Dit museum in Tanger is de nalatenschap van de Amerikaanse miljardair en uitgever van het Forbes tijdschrift Malcom Forbes. Het is een wonderbaarlijk museum mede vanwege de unieke ligging ervan. Het museum is namelijk gelegen op een stuk land dat Paleis Mendoub heet en een geweldige 10 are groot is. Een bezoek aan dit museum mag absoluut niet gemist worden omdat het een absolute traktatie is voor de toerist die eens wat anders wil.

De eigenaar van het museum

Zoals hierboven verteld werd het museum opgericht door Malcom Forbes. Na zijn dood in 1990 verkocht de familie Forbes het museum echter aan de Marokkaanse overheid. Vandaag de dag is het museum een plek waar veel hoogwaardigheidsbekleders verblijven gedurende hun bezoek aan Marokko.

Een wonderbaarlijk leger van speelgoedsoldaatjes

Malcom Forbes was een fanatiek verzamelaar van loden speelgoedsoldaatjes. Op een gegeven moment had hij 155.000 soldaatjes verzameld die hij tentoonstelde in het museum. Beroemde veldslagen werden realistisch en tot in het kleinste detail nagebootst, zoals Waterloo en Dien Bien Phu. Dit werd nog verlevendigd door geluid- en lichteffecten.

De veldslagen waren levensecht opgezet en zijn een ware traktatie voor mensen die van geschiedenis houden. Elk speelgoedsoldaatje is tot in het kleinste detail uitgerust met vuurwapens en andere uitrusting. Zelfs de uitdrukkingen op de gezichten van de speelgoedsoldaatjes zijn levensecht. Er staan ongeveer 600 kleine standbeeldjes in de tuinen rondom het Forbes museum die een eerbetoon aan de Oorlog van de Drie Koningen zijn.

Meer informatie over het museum

Als u meer informatie wilt hebben van het Forbes museum, kunt u schrijven naar Tanger Forbes Museum of het Forbes Museum, Paleis Mendoub, Rue Shakespeare, Tanger, Marokko. U kunt ze ook bellen op telefoonnummer 212 993 36 06 en het fax number is 212 9 93 43 28. De openingstijden van het museum zijn van 10.00 ’s ochtends tot 5.00 ’s middags, 7 dagen per week.

De indrukwekkende medina van Tanger

De medina van Tanger ligt in een schitterende baai en de geschiedenis van deze oude stad gaat zelfs zover terug als 500 voor Christus. Tanger wordt ook wel de toegangspoort tot Afrika genoemd omdat het aan een baai ligt waar het Europese continent het Afrikaanse ontmoet. De stad heeft eigenlijk twee gezichten, een Arabische en een Europese. Er zijn veel bezienswaardigheden in deze oude stad te vinden, en vooral in de medina van Tanger zijn er veel onweerstaanbare attracties.

Voorbeelden hiervan zijn de Grand en Petit Socco, de haven, de Kasbah en natuurlijk het geweldig mooie Forbes museum zoals we hierboven hebben beschreven. De kasbah is een gebouw dat zich kenmerkt door hoge muren. Bijna iedere nederzetting in Marokko heeft zijn eigen kasbah en vroeger werd deze gebruikt als woning voor het dorpshoofd. Socco is Spaans voor markt of souk. De Grand Socco ligt aan de ingang van de medina en de Petit Socco ligt in het hart van de medina. Het pleintje is een drukbezochte plaats en wordt omringd door tal van terrasjes van cafés en mooie oude en statige hotels. Dus breng een bezoekje aan deze prachtige stad, en geniet van alles dat het te bieden heeft.